Vinvandring runt Geneve 2020

📅 2020-05-14
🏁 2020-05-17
🕑 00:00 - 00:00
📍 Geneve, Schweiz
Vandringar

Under tre dagar utforskar vi det vackra landskapet kring Genève, där berg möter sjö, vinrankor klättrar på de
böljande kullarna och där stad övergår i charmiga byar och frodiga jordbruk. 

Under helgen har Genève-regionen sin årliga Vinfestival med öppna vingårdar, mat och musik. Att kombinera
vinprovning av lokala viner och vandring mellan byarna
är ett unikt och härligt tillfälle att besöka området. 

Vi åker också tåg längs den storslagna Genèvesjön och vandrar sedan upp en bit mot utsikten och lugnet. Vi fortsätter längs bergen, genom vinfälten och så småningom tillbaka till Genève. Och givetvis stannar vi för en härlig lunch på vägen!

Vandring

På fredagen tar vi tåget längs den slingrande, utsiktsspäckade tågbanan vid Genèvesjön till Montreux där vi fortsätter med kugghjulståg upp mot en underbar plats; Rochers-de-Naye, på cirka 2 000 meters höjd. Den som inte vill vandra kan ta tåget hela vägen upp och ner, vi andra väljer vandring en del av sträckan  (här kan det bli stora höjdskillnader). Utsikten över Genèvesjön är makalös och om vädret är klart ser vi till och med Mont Blanc!

På lördagen är det dags för Vinfestivalen – som är en riktig folkfest. Efter en kort tågsträcka är vi framme i en av de små byarna där vinbönderna öppnar upp sina gårdar för besökare just denna dag. Efter någon eller några provningar i byn vandrar vi vidare till nästa där vi så småningom äter lunch med utsikt över vinrankor, slott och kullar. Vid någon av vingårdarna stannar vi lite längre och får höra mer om vinodling och de förutsättningar som råder just i denna del av Europa. Sent på eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Genève. Själva vandringen är lätt, med få höjdskillnader och tar cirka 3 timmar. 

Söndagens vandring för oss återigen längs Genèvesjön. Denna gång hoppar vi av tåget tidigare, går upp ett par hundra meter och vandrar genom vinfälten med bergen på ena sidan och utsikten över sjön på den andra. Lunch intas i en av de små pittoreska byarna längs vägen. Denna dag är det en medelvandring med ankomst tillbaka i Genève ca kl 15. Detaljerad vandringsplan bestäms efter väder i anslutning till resan.

Två av vandringarna passar alla med grundkondition. Den första är lite mer ansträngande, men det finns bra och roliga alternativ för den som hellre hittar på något annat.

Boende

Vi bor på hotell med god standard (3-4 stjärnor) inne i centrala Genève. I priset ingår boende i dubbelrum (enkelrum mot tillägg). Från hotellet tar vi oss enkelt med buss eller spårvagn till tågstationen för vidare färd mot dagens vandringsmål. 

Genève är en mysig stad med härlig internationell puls där många sevärdheter, bra matställen, fina promenadstråk och shopping finns i närheten av vårt boende.

Mat, dryck och övriga aktiviteter

Ankomstkvällen träffas vi och tar ett glas vin eller alkoholfritt alternativ och går igenom programmet. Frukost intas på hotellet och lunch äter vi på lokala restauranger längs vandringarna. 

En kväll äter vi gemensam middag på restaurang inne i Genève, övriga kvällar är fria för egna aktiviteter och måltider. 

Staden är en härlig plats för att möta sommaren tidigt, och förhoppningsvis finns det möjlighet för ett dopp i sjön som ligger nära hotellet. För den som är intresserad av internationell politik finns det möjlighet att ta en stadsvandring där du kan få se både FNs högkvarter, World Trade Organisation och Röda Korsets kontor.

Reseinfo

Tåg, bil eller flyg till Genève – valet är ditt! Flygplatsen ligger några kilometer från centrum och kan enkelt nås med buss eller tåg. Resan tar ungefär 20 minuter.

Tågstationen ligger centralt med gott om anslutningsbussar alldeles utanför stationens huvudingång. Vi åker lokaltåget från centrala Genève till samtliga vandringar. 

Resans pris

I vandringspaketet ingår

Priset för denna resa är 7 950:- och inkluderar 

Boende i dubbelrum på centralt hotell 3-4 stjärnor
(enkelrum mot tillägg). 

Frukost på hotellet

Turistskatt

Tågpass för Genève och regionen runt
(inkluderar tåg till alla vandringar samt flygplatsen)

Kugghjulståg, 1 väg

Informationsmingel med välkomstdryck

1 gemensam middag på restaurang

Lunch på vandring (1 dag)

3 guidade vandringar med svensktalande guide

Vinprovningar på Vinfestivalen

Vandringskarta & packlista

Kostnader som tillkommer

Transport till Genève med valt färdmedel

Lunch på restaurang, 2 dagar

2 middagar på restaurang

Personlig försäkring

Det finstilta

Anmälningsavgift 1 500:- betalas senast 10 dagar efter bokning. Resterande avgift betalas senast 6 veckor innan avresa. Resan blir av enligt ovan med minst 6 resenärer. Kan resan ej genomföras ges besked minst 7 veckor innan avresa. Anmälningsavgiften återbetalas då i sin helhet.