Vandringsprogram 2023

Publicerat den Kategoriserat som Allmänt

Som barn tillbringade jag tid i Europas alper, berg och backar vilket gjorde mig till en passionerad vandrare. Som vuxen återvände jag och lärde även känna de färgstarka bergen i södra Europa. Jag längtar alltid tillbaka till den storslagna naturen, stillheten, dofterna och traktens människor. Att kunna ta med andra vandrare till mina platser är en dröm som blivit sann. Vandringarna passar de allra flesta – några är lätta, andra lite mer krävande. Vandringarna kompletteras med andra aktiviteter som kultur, mat och vin eller reflektion. Vi vandrar i små grupper med gott om tid att lära känna varandra och utrymme om man vill vara lite för sig själv. Jag är er guide och kan språket och den lokala kulturen liksom traktens specialiteter. Samt var de bästa lederna och den mest fantastiska utsikten finns! 

Nedan kan du läsa mer om 2023 års vandringsresor. Blir du nyfiken och känner vandringslust är det bara att maila för mer information

Hoppas vi ses! Åsa Lindell, Grundare av VANDRA MED! 

Några röster från tidigare vandringar med Vandramed

” Avkoppling och äventyr i en perfekt blandning.”

” Vandringsturer i trevligt sällskap som bjöd på fantastiska vyer. Stärkande för både kropp och knopp.”

“Tack Åsa för att du har introducerat mig för vandring i en helt underbar miljö. Din kärlek till vandring och Alperna är smittande. Jag åker gärna med igen.” 

”Vandra i Provence – Visst låter det underbart? Med Åsa är det en härlig upplevelse med fina vandringar i olika miljöer där vi fick uppleva både berg, skog och hav. Åsas lokalkännedom märktes både på valen av vandringar och lokala restauranger, vingården vi besökte och de små väldoftande mataffärerna. Jag kan varmt rekommendera Åsas vandringsresor.”

7-11 juni

VANDRING I PROVENCE. ENDAST TVÅ PLATSER KVAR

Mitt Provence är dofter, färger, gemenskap och pittoreska byar. Det är lugn, närvaro och magiska vandringar. Följ med på denna vandring som kombineras med vinprovning, matlagning, bad och chans att upptäcka flera vackra Provencalska byar. Ett perfekt tillfälle till både rörelse och goda samtal i sällskap med sig själv och sina vandringskamrater.

Vi bor i ett provencalskt stenhus utanför byn Lorgues och dagens första vandring kan bli till bagaren för att hämta croissanter och färsk baguette. Kvällarna tillbringas vid vår pool i trädgården – eller på någon av de mysiga restaurangerna i närheten.

Om vandringarna

Alla vandringar med Vandramed sker i små grupper och lite bortom allfartsvägarna. 

Våra vandringar i Provence är medel i varierad terräng. Räkna med cirka 4-6 timmars vandring per dag. En dag åker vi ner mot Medelhavet för att få kontrasten mellan berg och hav. En annan dag utgår vi från byn och tar oss upp mot kullarna och möter försommarens färger i Provence. En tredje dag kanske vi beger oss mot ett vattenfall där vi vandrar i franska ”levador”, små vattenvägar som följer fallets väg ner mot den stora dammen. Vi tar med matsäck och äter den på några av de bästa platserna med utsikt över det vackra landskapet. Det blir totalt 3,5 vandringdagar: tre heldagar och en halvdag. Detaljerad vandringsplan bestäms efter väder i anslutning till resan.

Om vårt boende

Vi bor i ett typiskt provencalskt stenhus både utomhus och inomhus. På tomten finns en pool och har vi tur med vädret är det utomhus som vi intar våra måltider. 

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse via mail till asa@asalindell.com – eller hej@vandramed.nu skriv Vandring i Provence i ämnesraden så får du mer information och anmälningslänk

I år blir det inte mindre än fyra vandringar i Franska Alperna:

VANDRING I FRANSKA ALPERNA

30 augusti – 3 september, 

6 september – 10 september, 

13 – 17 september,

20 – 24 september 

Efter några timmars vandring uppåt, uppåt längs den lilla grusvägen öppnar sig skogen. Vyn är hisnande. 360 graders utsikt. Vi är alldeles ensamma. Tystnaden är total. Det är alpvandring för mig.

Förra årens succé upprepas – i år med inte mindre än fyra resor. Det finns möjlighet att välja nivå på vandringen: en lite tuffare med höjdskillnader på kring 1 000 meter och en lite lättare. Vi bor i en liten by en dryg timme från Genève, endast en dal från Chamonix. Oavsett vilken resa du väljer får du den fantastiska utsikten över Mont Blanc, trevligt sällskap och en massa god ost. 

Vandringarna är medelsvåra, ibland svåra, men det finns lättare alternativ för den som så önskar.

Självklart blir det provning av lokala specialiteter hos byns underbara delikatesshandlare Massimo, bouleturning på den egna banan och fantastisk lunch hos mina vänner på Alphyttorna. 

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse till asa@asalindell.com –  eller hej@vandramed.nu  – skriv Vandring Franska Alperna och vilka datum du är intresserad av i ämnesraden så får du mer detaljerad information och anmälningslänk.

Mer information alla vandringar

Vandringsnivåer på Vandramed

Lätt2-3 timmars vandring i lätt kuperad terräng. Höjdskillnad på cirka 200-300 meter.
Medel 3-4 timmars vandring i mer kuperad terräng. Höjdskillnad kring 500 meter.
Medelsvår4-6 timmars vandring, inklusive brantare lutning, både upp och ner. Höjdskillnad ofta över 700 meter.
Svår5-8 timmars vandring, med mer än 1000 meters höjdskillnad.

1 kommentar

  1. Hej Åsa!
    Jag har två frågor till dig.
    – Dels så hoppas jag att ni kan komma och besöka den svenskägda vingården Domaine Rabiega när ni är i Provence. Vinmakaren Lars Torstenson är en flerfaldigt prisbelönt vinmakare som bor i Lourges där ni ska bo.
    – Min andra fråga är om du skulle vara intresserad av att anordna en vandringsresa till Provence och då bo på vingården? Vi skulle kunna få till ett trevligt program med en härlig kombination av vandringar, god mat och gott vin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *