Vandrings- & kulturresa med tåg till rivieran 2020

📅 2020-04-28
🏁 2020-05-03
🕑 00:00 - 00:00
📍 Södra Frankrike
Vandringar

Följ med på en innehållsrik resa med tåg genom Europa till det glittrande Medelhavet och några av Rivierans vackraste vandringsleder.

Vad sägs om en vandring upp till en av södra Frankrikes vackraste byar? Eller en tur runt den magiska halvön Cap Ferrat? Upplevelser som vi varvar med kulturella inslag som Chagallmuséet och besök på fantastiska restauranger? 

Tillsammans med Maria Unde Westerberg, författare till boken ”Rivieran inom räckhåll med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” och deltidsboende i Nice, tar vi tåget till Rivieran för några underbara vandringar längs med kusten. Vi bor på hotell mitt i staden och tar lokaltåget eller bussen till och från våra vandringar. 

Vandringarna är lätta till medelsvåra och passar den som har god grundkondition.
Vi kan lova att det blir oförglömligt! 

Vandring

Vi gör tre halvdags- och en heldagsvandring där vi får med oss det vackraste av Rivieran och dess omgivningar. En förmiddag tar vi oss runt den magiska halvön Cap Ferrat. Det är en mycket fin tur längs ”le sentier littoral” närmast havet med både dramatiska klippor, enorma villor, fina stränder och allra längst ut en fyr med
vidunderlig utsikt. Lätt vandring på cirka 3-4 timmar.

Heldagsvandringen tar oss till Esterelbergen, dit vi tar tåget västerut. Esterel är känt för sina röda klippor och där tar vi oss upp på en av topparna med magisk utsikt över det azurblå havet innan vi vänder ned igen. Medelsvår vandring. 

Tredje turen tar oss upp till en av de mest mytomspunna byarna på Rivieran: Eze Village. Denna medeltida by ligger vacker som en teaterkuliss, längst ute på en brant klippa ett antal hundra meter ovanför havet. Medelvandring.

Vi hinner också med ännu en klassisk ”sentier littoral”, dvs en kustvandring där vi följer havet från Nice till Villefranche samt en guidad tur med Maria i Nice. 

De gemensamma aktiviteterna avslutas söndag eftermiddag.

Detaljerad vandringsplan bestäms efter väder i anslutning till resan.

Boende

Vi bor på hotell med god standard (3 stjärnor) inne i centrala Nice, på
promenadavstånd från både tågstationen och stranden. I priset ingår boende
i dubbelrum och frukost, enkelrum mot tillägg. 

Rivierans största stad Nice är mest berömd för sin långa palmbeströdda strandpromenad, Promenade des Anglais, eller La Prom’ som den kallas i dagligt tal. Den sträcker sig kilometer efter kilometer där havet skiftar i alla färger som går. I Nice som i andra storstäder ryms kontrasterna: lyx och flärd, mat och kultur, spänning och sport. Det är nära till allt och du väljer. Dofterna, färgerna och ljuset
kommer stanna länge i dig. 

Mat, dryck och övriga aktiviteter

I programmet ingår besök på Chagallmuséet i Nice som
Chagall själv var med och planerade. På stadsvandringen i Nice följer vi Marias gata från rådhuset till Cours Saleya med såväl historia som skvaller om gamla borgmästare, krögare och grannar i kvarteret. Vi äter middag på en klassisk
sydfransk restaurangerna med bland annat musslor och fisk på menyn. En annan kväll gör de som vill en barrunda
tillsammans i ”le vieux Nice”, gamla stan.

Reseinfo

På nervägen tar vi tåget tillsammans för en resa genom Europa med mängder av vyer och intressanta platser utanför tågfönstret. En härlig resa med tid för reflektion, läsning, samtal och för många av oss, ett tillfälle att minnas ungdomens Interrailresor.

Vi ses i Köpenhamn tisdagen den 28 april kl 14 för fika och proviantering. Tåget mot Hamburg går kl 15.26. I Hamburg köper vi något att äta innan vi kliver på nattåget till Basel där vi byter tåg och tar sikte mot Paris. I Paris hinner vi med en lunch och tar sedan tåget mot vår slutdestination Nice, dit
vi anländer kl 20.07, onsdag kväll. 

Hemvägen bestämmer du själv över. I resan ingår två dagars Interailkort för hemresan. Kanske vill du hellre resa vidare eller ta flyget från Nice? Vill du ta tåget, ladda ner appen Interrail Railplanner och låt fantasin flöda. Vi kan bistå med planering och platsbokning mot mindre avgift.

Resans pris

I vandringspaketet ingår

Priset för denna resa är 13 795:- och inkluderar 

Gemensam resa från Köpenhamn till Nice med tåg

Interrailkort för resa till och från Nice med fyra resdagar under en månad, fler resdagar kan köpas till.

Platsbiljetter från Köpenhamn till Nice, inklusive plats i delad sovkupé. 

Goodiebag på tåget

Svensktalande färdledare med på tåget

Boende i dubbelrum på centralt 3-stjärnigt hotell i Nice, enkelrum mot tillägg. 

Frukost på hotellet.

Lokala resor till och från vandringar och gemensamma aktiviteter.

Informationsmingel med välkomstdryck.

1 gemensam middag på restaurang.

2 luncher (restaurang och matsäck)

5 guidade vandringar med svensktalande guide, inklusive en stadsvandring.

Vandringskarta & packlista

Kostnader som tillkommer

Hemresa från Nice om annat ressätt väljs än tåg

Platsbiljetter på hemresan

Mat och dryck på tågresan 

Lunch på restaurang eller matsäck vid vandring, 2 dagar 

2 middagar på restaurang 

Personlig försäkring 

Det finstilta

Anmälningsavgift 1 500:- betalas senast 10 dagar efter bokning. Resterande avgift betalas senast 4 veckor innan avresa. Resan blir av enligt ovan med minst 6 resenärer. Kan resan ej genomföras ges besked minst 5 veckor innan avresa. Anmälningsavgiften återbetalas då i sin helhet.

Om våra guider 

Åsa Lindell

Grundare av Vandra Med!, föreläsare, författare, moderator och passionerad vandrare sedan barnsben.
Läs mer om Åsa på www.asalindell.com

Maria Unde Westerberg

Författare och föreläsare, bor på deltid med familjen i Nice sedan många år och tar helst tåget hela vägen. Läs mer om Maria och hennes tågresande på
 www.withinreach.se