Vandring i Provence 7-11 juni 2023 (2 platser kvar)

📅 2023-06-07
🏁 2023-06-11
🕑 00:00 - 00:00
📍 Provence, Frankrike
Vandringar

OBS: Endast 2 platser kvar

Mitt Provence är dofterna, färgerna, gemenskapen och de pittoreska byarna. Det är lugn, närvaro och magiskt fina vandringar. Följ med på denna resa som kombinerar vandring med upptäckandet av lokala guldkorn. Ett perfekt tillfälle till både rörelse och sällskap med andra vandrare. Vandringarna är medel och vi varvar dem besök på vingård och skönt häng vid vår egen pool.

Vi bor i ett provencalskt stenhus strax utanför byn Lorgues. Den allra första lilla vandringen blir kanske till byns bagare för att hämta croissanter och färsk baguette. Kvällarna tillbringar vi i trädgården eller på någon av de mysiga restaurangerna i byn.

Om vandringarna

Alla vandringar med Vandramed sker i små grupper och lite bortom allfartsvägarna. 

Våra vandringar i Provence är medel i varierad terräng. Räkna med cirka 4-6 timmars vandring per dag. En dag åker vi ner mot Medelhavet för att få kontrasten mellan berg och hav. En annan dag utgår vi från byn och tar oss upp mot kullarna och möter försommarens färger i Provence. En tredje dag beger vi oss mot ett vattenfall där vi vandrar i franska ”levador”, små vattenvägar som följer fallets väg ner mot den stora dammen. Vi tar med matsäck och äter den på några av de bästa platserna med utsikt över det vackra landskapet. Det blir totalt 3,5 vandringdagar: tre heldagar och en halvdag. Detaljerad vandringsplan bestäms efter väder i anslutning till resan.

Om vårt boende

Vi bor i ett provencalskt stenhus strax utanför byn Lorgues. Huset har gott om plats att umgås både utomhus och inomhus. På tomten finns en pool och har vi tur med vädret är det utomhus som vi intar våra måltider. Byn är liten, enkel, charmig, med några bagare och ett par riktigt bra restauranger.

Kultur, mat och dryck

Vandringarna kompletteras av besök på lokala vingårdar, marknader och kulturella evenemang enligt gruppens önskemål och tillgänglighet. 

Innan avfärd görs ett detaljprogram baserat på deltagarnas önskemål. 

Mat, dryck och övriga aktiviteter

Frukost serveras varje dag. Till vandringarna tar vi med matsäck. En dag blir det lunch på restaurang med utsikt över havet.  En kväll lagar vi mat tillsammans i huset. Två kvällar är det upp till deltagarna att bestämma om det är matlagning eller restaurangbesök (för den som gillar tryffel finns en fullständigt fantastisk restaurang i närheten) som står på schemat.

Beroende på gruppens önskemål genomförs också någon gemensam aktivitet i närheten av byn. Det finns exempelvis möjlighet till vinprovning, marknadsbesök och besök på ett utomhus-museum med skulpturer.

Resan

Närmaste tågstation heter Les Arcs-Draguignan, Härifrån går det att ta taxi, eller så hämtar vi. Närmaste flygplatser är Nice ca 100 km med en restid på en dryg timme. Vi kan ordna gemensam hämtning och lämning från Nice vid ett tillfälle om så önskas mot tillägg. 

Pris

Priset för denna resa är 7 990 kr/person

Vad ingår:

 • Boende i dubbelrum (enkelrum mot tillägg) fyra nätter söndag-torsdag
 • Lokala transporter till vandringar och gemensamma aktiviteter
 • Frukost samtliga dagar (färskt bröd, pålägg, te, kaffe, yoghurt, frukt, ägg)
 • Matsäck till 2 av vandringarna
 • Snacks till vandringarna
 • Välkomstdryck
 • 2 gemensamma middagar (varav en som vi lagar tillsammans)
 • Guidade vandringar (3,5 dag) med svensk/engelsk/fransktalande guide
 • 1 lokal aktivitet (ex vinprovning, inträde till museum)
 • Packningslista, matlåda

Detta ingår inte

 • Flygresa (eller annat färdmedel)
 • Transfer till Lorgues
 • Lunch på restaurang en dag
 • 2 middagar
 • Ev övriga kostnader i form av dryck till maten, fika mm
 • Ev lunch söndag innan avfärd
 • Personlig försäkring, vandringsutrustning

Ankomst och avfärd

Ankomst: Onsdag eftermiddag

Avfärd: Söndag kring lunch

Anmälan och frågor

Anmäl ditt intresse via email till asa@asalindell.com eller via telefon 0701-463363 så får du en anmälningslänk. 

Anmälningsavgift om 1 500 SEK säkrar en plats. Resan blir av enligt ovan vid minst 6 anmälda. Anmälningsavgiften återbetalas om resan behöver ställas in pga för få anmälda. Med tanke på fortsatt osäkerhet kring Covid rekommenderas av- eller ombokningsbara biljetter. 

Vandringsnivåer på Vandramed

Lätt2-3 timmars vandring i lätt kuperad terräng. Höjdskillnad på cirka 200-300 meter.
Medel 3-4 timmars vandring i mer kuperad terräng. Höjdskillnad kring 500 meter.
Medelsvår4-6 timmars vandring, inklusive brantare lutning, både upp och ner. Höjdskillnad ofta över 700 meter.
Svår5-8 timmars vandring, med mer än 1000 meters höjdskillnad.