Vandring i Provence 2022 (2 platser kvar)

📅 2022-06-05
🏁 2022-06-09
🕑 00:00 - 00:00
📍 Provence, Frankrike
Vandringar

OBS: Endast 2 platser kvar

Mitt Provence är dofterna, färgerna, gemenskapen och de pittoreska byarna. Det är lugn, närvaro och magiskt fina vandringar. Följ med på denna resa som kombinerar vandring med upptäckandet av lokala guldkorn. Ett perfekt tillfälle till både rörelse och sällskap med andra vandrare. Vandringarna är medelsvåra och vi varvar dem besök på en vingård och kanske på ett av regionens vackra museum.

Vi bor i ett underbart provencalskt stenhus i den lilla byn Cabasse. Den allra första lilla vandringen blir troligtvis till byns bagare för att hämta croissanter och färsk baguette. Kvällarna tillbringar vi under fikonträdet utanför dörren eller kanske samlas vi kanske på det lilla bytorget. Säkert utmanar vi varandra i boule på byns bana som ligger 75 meter från huset.

Om vandringarna

Alla vandringar med Vandramed sker i små grupper och lite bortom allfartsvägarna. Våra vandringar i Provence är medel till medelsvåra i varierad terräng. Räkna med cirka 4-6 timmars vandring per dag. En dag åker vi ner mot Medelhavet för att få kontrasten mellan berg och hav. En annan dag utgår vi från byn och tar oss upp mot kullarna och möter försommarens färger i Provence. En tredje dag kanske vi beger oss mot ett vattenfall där vi vandrar i franska ”levador”, små vattenvägar som följer fallets väg ner mot den stora dammen. Vi tar med matsäck och äter den på några av de bästa platserna med utsikt över det vackra landskapet. Det blir totalt 3,5 vandringdagar: tre heldagar och en halvdag. Detaljerad vandringsplan bestäms efter väder i anslutning till resan.

Om vårt boende

Vi bor i ett typiskt provencalskt stenhus med flera hundra år av historia. Huset är upprustat med gott om plats att umgås både utomhus och inomhus. På tomten finns en pool och har vi tur med vädret är det utomhus som vi intar våra måltider. Några kan bo inkvarterade i hus i närheten, och har då tillgång till allt vad vårt hus har att erbjuda. Byn, Cabasse, är liten, enkel, charmig, med några bagare, ett par restauranger och inte mycket mer.

Kultur, mat och dryck

Vandringarna kompletteras av besök på lokala vingårdar, marknader och kulturella evenemang enligt gruppens önskemål och tillgänglighet.

Innan avfärd görs ett detaljprogram baserat på deltagarnas önskemål.

Mat, dryck och övriga aktiviteter

Frukost serveras varje dag. Till vandringarna tar vi med matsäck. En dag blir det lunch på restaurang. Två av kvällarna lagar vi mat tillsammans i huset. Övriga två kvällar är det upp till deltagarna att bestämma om det är matlagning eller restaurangbesök (för den som gillar tryffel finns en fullständigt fantastisk restaurang i närheten) som står på schemat.

Beroende på gruppens önskemål genomförs också någon gemensam aktivitet i närheten av byn. Det finns exempelvis möjlighet till vinprovning, marknadsbesök och besök på ett utomhus-museum med skulpturer.

Resan

Närmaste tågstation heter Les Arcs-Draguignan, 25 kilometer från Cabasse. Härifrån går det att ta taxi. Närmaste flygplatser är Marseille respektive Nice ca 100 km med en restid på cirka 1,5 timme. Vi försöker ordna gemensam hämtning och lämning från Nice vid ett tillfälle om så önskas mot tillägg. Vill du flyga till Marseille går det också bra, då behöver du ordna lokala transporter (buss, tåg, taxi, hyrbil) själv. Närmaste större ort heter Brignoles, dit går det bussar/tåg från Marseille/Aix-en Provence.

Pris

Priset för denna resa är 7 150 kr/person

Vad ingår:

 • Boende i dubbelrum (enkelrum mot tillägg) fyra nätter söndag-torsdag
 • Lokala transporter till vandringar och gemensamma aktiviteter
 • Frukost samtliga dagar (bröd, pålägg, te, kaffe, yoghurt, ägg)
 • Matsäck till 2 av vandringarna
 • Välkomstdryck
 • 2 gemensamma middagar som vi lagar tillsammans
 • Guidade vandringar (3,5 dag) med svensk/engelsk/fransk-talande guide
 • 1-2 lokala aktivitet (ex vinprovning, inträde till museum)

Detta ingår inte

 • Flygresa (eller annat färdmedel)
 • Transfer till Cabasse
 • Lunch på restaurang en dag
 • 2 middagar
 • Ev övriga kostnader i form av dryck till maten, fika mm
 • Ev lunch torsdag innan avfärd
 • Ev ytterligare en natts boende

Ankomst: Söndag eftermiddag
Avfärd: Torsdag efter lunch
Program: Välkomstdryck och middag söndag kväll, vandring och program måndag morgon – torsdag lunch.

Anmälan och frågor

OBS: Endast 2 platser kvar

Anmäl ditt intresse via email till asa@asalindell.com eller via telefon 0701-463363 så får du en anmälningslänk. Anmälningsavgift om 1 000 SEK säkrar en plats. Resan blir av enligt ovan vid minst 6 anmälda. Anmälningsavgiften återbetalas om resan behöver ställas in pga för få anmälda.

Vandringsnivåer på Vandramed

Lätt2-3 timmars vandring i lätt kuperad terräng. Höjdskillnad på cirka 200-300 meter.
Medel3-4 timmars vandring i mer kuperad terräng. Höjdskillnad kring 500 meter.
Medelsvår4-6 timmars vandring, inklusive brantare lutning, både upp och ner. Höjdskillnad ofta över 700 meter.
Svår5-8 timmars vandring, med mer än 1000 meters höjdskillnad.